Wat zegt Mark over ons programma:

In de besloten ‘Leef! maximaal’ Facegroep, waar je na het volgen van een programma aan deel mag nemen, staat er elke maand iemand maximaal in the picture. Deze maand is dat Mark Hiemstra. Uiteraard worden dit soort berichten niet online gedeeld, maar Mark gaf zelf aan dat wij dat met zijn bericht mochten doen. Dus bij deze Mark zijn verhaal.

Zo’n twee en een half jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met Günter. Ik was ernstig op zoek naar mijn volgende stap. Zowel zakelijk als privé kreeg ik alles wel voor elkaar, maar ik miste een outlook naar de volgende stap. Het kon allemaal veel beter zei het stemmetje in mijn hoofd. Via een bevriende relatie heb ik de eerste kop koffie gedronken met Günter en mij vrij snel aangemeld voor de “FRANDS training” zoals die toen nog heette, de voorloper van “Leef! Maximaal”.

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Mark Hiemstra, 46 jaar en woon in Doorwerth, getrouwd met de gaafste vrouw van Nederland en vader van twee kinderen. Een prachtige dochter van 19 jaar die bij haar grootouders woont en een zoon van 7 die bij ons thuis woont. Ik ben ondernemer in hart en nieren, samen met mijn zakenpartner heb ik al 15 jaar dotXS. Binnen dotXS bouwen wij cloud omgevingen voor het MKB. Dat doen wij met ruim 20 mensen, onze organisatie is onderdeel van de Solimas Groep waar wij met 80 mensen zijn. Mijn rol is algemeen directeur/CEO, organisatie, structuur en het geluk van onze mensen is mijn passie.

Tijdens de eerste sessie gaf Günter aan dat het een life-changer zou kunnen zijn. Een beetje sceptisch daarover ben ik met de fantastische groep mensen met mijzelf aan de slag gegaan. Wat een fantastische reis is dat geworden. Wij hebben geleerd eerlijk naar onszelf te kijken en de tools gekregen om hier dan ook kaas van te maken.
Samen met de groep heb ik mijn mission statement of DNA opgesteld, wie ben ik? En wat vind ik belangrijk. Ik ben aan de slag gegaan met de balans tussen leuk en minder leuk. Ik ben echt kunnen gaan zien wat ik nodig heb om de beste versie van mijzelf te worden. Uiteraard niet zonder slag of stoot ben ik nu echt een ander mens. Ik weet wat ik wil, heb commitment aan mijzelf en de mensen om mij heen en ben in-control.

De relatie met Günter is in de afgelopen jaren steviger geworden. Ik heb diverse sessies met hem mogen doen, heb mijzelf ontwikkeld en zie dat deze reis steeds meer reisgenoten oplevert. Samen met Günter en vier andere aanpakkers hebben we zelfs een uitstap naar Malta gemaakt, en samen gezocht naar verdieping, zo dicht bij mijn kern ben ik nog nooit gekomen. Het klinkt soms wat zweverig, maar het is dat vooral niet.

Wat is er dan allemaal anders in de praktijk? Zakelijk ben ik samen met mijn zakenpartner gaan aanpakken. Na enkele tegenvallende veranderingen binnen dotXS hebben wij nu echt doorgepakt, we komen nu van goed en gaan naar geweldig. Wij zijn heel bewust onderdeel geworden van de Solimas Groep, vooralsnog de beste stap vooruit die we konden bedenken. Ik ben enorm gegroeid als ondernemer maar zeker ook als manager. Ik biedt veel meer richting, structuur en veiligheid voor mijn mensen.

Privé waren er ook een aantal uitdagingen waar ik nu grip op heb. Ik weet nu veel beter wat ik van relaties verwacht, ben daar duidelijker in en neem waar nodig ook beslissingen. Een betere balans tussen de verschillende rollen die ik heb. Door aandacht te hebben voor deze rollen kan ik ze ook beter vervullen.

Ik ben een activiteit gaan zoeken buiten mijn werk en bestaande sociale kring. Die heb ik gevonden in zingen, op de gok ben ik bij een groot popkoor aangehaakt. Door de grootte kon ik rustig anoniem eens wat proberen. Vanaf het eerste moment sloeg de bliksem in en heb ik een passie gevonden. Inmiddels ben ik dat koor ontgroeid, mag meedoen met projectkoren op niveau en trek regelmatig de stoute schoen aan door solo te zingen. Ik voel dan de muziek door mijn lichaam stromen, in harmonie met andere leden of de band, een betere kick kan ik niet bedenken. Het brengt voor mij de balans die ik nodig heb in het leven.
Op deze plek wil ik vooral mijn vrouw Amber bedanken, zij geeft mij ruimte om te ontwikkelen en doorstaat de dalen die dat met zich meebrengt. Samen zijn we sterker geworden dan ooit, mijn motto blijft dan ook “geen pieken zonder dalen”

Uitgeleerd ben je nooit maar dit was voor mij de echte life-changer, dank je wel Günter!